Tužan vikend gotov u samo dva kruga

Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Friday 19 June 2015. Jenson Button, McLaren MP4-30 Honda. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _R6T7640

Vikend, koji je bio propraćen ogromnim brojem tehničkih problema, Jensonu Buttonu je trajao samo dva kruga.

Button kaže da odbija da bude obeshrabren mukama koje ima tim McLaren-Honda. Uprkos užasnom vikendu u Austriji, koji je za njega bio gotov posle samo dva kruga pri trkačkoj brzini.

Vikens je bio težak za Alonsa i Buttona, koji su izdržali mnoštvo tehničkih problema, dovoljno da osiguraju 25 mesta u kaznama na gridu, Englez se povukao u devetom krugu, posle samo dva kruga pri trkačkoj brzini, a trku je završio iza vozila bezbednosti.

Kako je Alonso pre tog završio trku u dramatičnim okolnostima, ovaj vikend verovatno predstavlja do sad najnižu tačku jako teške sezone McLaren-Honde.

„Stvarno ne znam šta je gore, da se vozimo celu trku 30 sekundi iza ostalih ili da završimo trku u drugom krugu. Ne mislim da smo pokvarili bilo šta, ali nešto nije bilo u redu i moglo je da ode na tu stranu. To je razlog zašto smo stali. Govorili su mi da uradim promene na prekidačima i na kraju su me ipak pozvali jer nisu uspeli da naprave nikakvu razliku. Postoje tri osobe koje se intervjuišu tokom trkačkog vikenda, možda četiri, a dve od njih su vozači. Zato je jako važno da pokažemo da dajemo sve od sebe, što smo, prema mom mišljenju, pokazali na početku trke. Očigledno je da Fernando nije hteo da se sudari, ali je dao sve od sebe, kao što i ja to radim. Dajemo sve od sebe i kada su teška vremena,“ zaključio je Button.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video