Troy Bayliss vozi i rundu na Tajlandu

World Superbike legenda Troy Bayliss zameniće Davide Giugliana i na rundi u Tajlandu 22. marta.

Bayliss trostruki šampion ovog meseca puni 46 i napravio je šok povratak na Australijskom kolu nakon što se Giugliano povredio prilikom testiranja na Phillip Island stazi.

Nakon problema sa motociklom i velikom padu na treningu, Bayliss se kvalifikovao kao 14. a trku završio kao 13. i 16. uz probleme sa gumama na obe trke, njegove prve na WSBK nivou od 2008. godine.

Chang International staza biće novo mesto za sve takmičare, a Bayliss je izjavio da će biti mnogo bolje prirpemljen.

„Zaista sam uzbuđen što ponovo mogu da vozim Panigale R i zahvalan sam Aruba.it Racing-Ducati Superbike timu na pruženoj prilici,“ rekao je Bayliss.

„Biće sjajno ponovo raditi sa timom. U ondosu na Phillip Island rundu, organizovanu u poslednjem trenutku, ovog puta imao sam priliku da treniram i pravilno se pripremim.“

„Zaista sam motivisan i osećam se spremno. Ne mogu da dočekam da se vratim na stazu!“

Giugliano, koji je pretrpeo frakturu pršljenja, ima za cilj da se vrati na njegov Panigale R za vreme pete runde na Imoli 8-10 maja. Još nije doneta nikakva odluka o tome ko će voziti pored Chaz Daviesa u Aragonu (12 April) i Assenu (19 April).

 

 

Foto: crash.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video