Moto trke World SBK

Trka za novajlije i veterane

Prva trka sezone u Supersport kategoriji svetskog superbike šampionata donela je mnogo iznenađenja. Nakon što je Cluzel startovao sa osme pozicije usled pada tokom kvalifikacija, nakon dva kruga uspeo je da izbije na čelo, gde se tokom sedam krugova smenjivao sa veteranom Anthonyjem Westom.

Na sredini trke dešava se čudna situacija, u samo dve krivine sa staze izleću dve MV Aguste. Prvo je Cluzel izleteo na kočenju i završio u zidu od guma, da bi dve krivine kasnije pao i Zanetti nakon malog incidenta sa Caricasulom.

Kenan je nakon Cluzelovog izletanja izbio na čelo, gde je odmah slomio Westove napade i u samo jednom krugu napravio prednost veću od sekunde. West je ubrzo ušao u duel sa Krummenacherom, koji je izbio na drugu poziciju i krenuo u poteru za Tučinom. U tom trenutku krenula je da pada kiša u samo jednom sektoru staze.

Šest krugova pre kraja iz trke ispada Sofuoglu, nakon izletanja u krivini i Krummenacher na Kawasakiju izbija na čelo, gde se zadržao do kraja trke. Veteran Anthony West je na Yamahi pružao otpor mladom Caricasulu, ali su na kraju krz cilj prošli sa 0,014 sekundi razlike. Konačan plasman na podijumu je – Krummenacher, Caricasulo i West.

Četvrta pozicija pripala je u poslednjem trenutku Gamarinu, koji je kroz cilj ove pomalo čudne trke prošao ispred PJ Jacobsena. Baldolini se našao na šestoj poziciji, ispred Gina Reae koji je startovao sa 18 pozicije i na MV Agusti tokom 18 krugova uspeo da nadoknadi 11 pozicija.

Jezek, Rolfo i Wagner kompletiraju prvu desetoricu u uzbudljivoj prvoj trci Superposrt šampionata u 2016. godini.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video