Trka će biti drugačijih propozicija

Valentino Rossi (Movistar Yahama) nije previše zabrinut zbog svog reda sa kog startuje trku u Kataru.

Rossi je bio osmi najbrži na YZR-M1, 0.738s iza Andree Doviziosa (Ducati) koji je zauzeo pol poziciju. On je rekao da ga je više faktora omelo da odveze najbrži krug, pre svega gubljenje na ravnom i problemi sa zadnjim gripom. Međutim, devetostruki MotoGP šampion je uveren da može da se popravi i poboljša tokom 22 kruga trke.

“Za mene, pre svega, na ovoj stazi smo prilično spori na ravnom, i gubimo više od sedam, osam kilometara (na sat), i deset u odnosu na Ducati, i to počinje da bude veliki korak,” rekao je Rossi.

“Borimo se sa zadnjim gripom i pokušali smo to da popravimo; u nekim oblastima smo se poboljšali, dok u pojedinim oblastima imamo još uvek neke probleme. Ali ćemo sačekati do sutra, zato što će svaki tim do sutra poboljšati podešavanja, i mi ćemo pokušati da učimo isto.

“Takođe moramo da sačekamo da se trka završi, kako bismo razumeli nivo. Prošle godine smo imali dve Honde i dve Yamahe, i sada izgleda da imamo šest motocikla, jer su Ducatiji jači. Tako da sada moramo da razumemo ono što se u trci dešava”, dodao je on.

“Yamaha je uvek malo sporija u Kataru; ne znam zašto, možda zbog izlaza u poslednjem uglu. Naš motocikl sigurno nije brži nego prošle godine, možda su ostali momci poboljšali.”

Video