Moto trke MotoGP

Trijumf Kenta pred domaćom publikom

Danny Kent potpuno je dominirao na mokrom Silverstonu i osvojio je svoju 6. pobedu u sezoni ispred Kornfeilda i Antonellija.

Vozač Leopard Racing-a oduševio je 73.000 navijača na Velikoj nagradi Britanije osvajanjem na dominantan način svoje 8. GP pobede u kraijeri. Moto3 trka počela je po najgorim vremenskim uslovima u Silverstonu ali ni to nije uspelo da spreči lidra šampionata. Nakon starta sa 3. pozicije, Kent je u 13. krugu preuzeo vođstvo od Isaaca Viñalesa koji je doživeo pad.

On je postao prvi Britanac koji je pobedio u Silverstonu u najslabijoj klasi. Kent sada ima 70 bodova prednosti nad Eneom Bastianinijem. Italijan je bio jedan od 16. vozača koji zbog pada nisu zavržili trku.

Vozač Drive M7 SIC tima, Kornfeild osvojio je svoj prvi ikada Moto3 podijum ispred Niccolo Antonelli (+13.819s) koji je zauzeo poslednje preostalo mesto na podijumu.

Četvrtu poziciju zauzeo je Fabio Quartararo koji je imao probleme sa maglenjem kacige ali je uspeo da se u odličnoj borbi izbori protiv Livio Loija (+51.755s) i Johna McPheea (+53.726s).

Juanfran Guevara ostvario je osvajanjem sedme pozicije svoj najbolji rezultat u karijeri dok je Lorenzo Dalla Porta stigao do prvih bodova u karijeri.

Efren Vazquez i Tatsuki Suzuki kompletiraju prvih deset vozača, dok su britanski „wildcard“ vozači Luke Hedger (FPW Racing) i Taz Taylor (RS Racing) završili na zavidnoj 18. i 19. poziciji.

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video