Tri Italijana u srcu Italije

Večita borba između Italijana i Španaca po pitanju pobeda na domaćem tlu ne prestaje, a danas su Italijani dokazali da su na „čizmi“ nepobedivi.

Sve je krenulo s Dalla Portom, koji je u Moto3 klasi osvojio pobedu. Bagnaia je nastavio niz pobedivši u Moto2 klasi, da bi tačku na današnji dan stavio Dovizioso koji pobedom odlazi iz Misana.

Iako je trku poveo Lorenzo, Dovi ga je ubrzo stigao i usledila je borba među njima iz koje je kao pobednik izašao Andrea. Zatim se iza njegovih leđa povela bitka između dva Španca – Marquez i Lorenzo su tokom dva kruga razmenili toliko obilaženja, kao da su u Moto2 kategoriji.

Svo to prelepo trkanje iza svojih leđa Dovi je iskoristio da napravi razliku od skoro dve sekunde iz klupskog kolege Lorenza koji je uspešno čuvao drugu poziciju sve dok sam svojom greškom nije pao i poziciju dva prepustio mlađem Marquezu. Sreća je ponovo bila na strani Cala Crutchlowa koji je ni kriv ni dužan nasledio poziciju tri i u rodnu Britaniju donosi pehar iz San Marina.

Alex Rins pokazao je da Suzuki može mnogo, čak i da iza sebe ostavi toliko puta dominantnije Yamahe na kojima su sedeli Vinales na petoj i Rossi na sedmoj poziciji. Među timske kolege iz Movistar Yamaha tima umuvao se Dani Pedrosa na poziciji šest. Iannone, Bautista i Zarco kompletiraju prvih deset, bez neki posebnih duela.

Da Moto2 trka bude nedovoljno zanimljiva posebno se potrudio Francesco Bagnaia koji je svoje konkurente ostavio za čak tri sekunde i od starta do cilja nije učestvovao ni u jednom duelu. Tačnije, niko mu nije ni mogao prići. Oliveira i Schrotter su vodili lepu bitku za drugo mesto koja je mogla da se završi kombno po obojicu, samo nekoliko krivina pre kraja trke, ali srećom ostali su na točkovima i uspešno završili trku.

Da trka bude zanimljiva potrudio se Romano Fenati, koji je povukao potez koji se retko viđa u kružnim trkama.

 

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video