Formula 1

Treninzi u Singapuru

Luis najbrži na drugom treningu
Luis najbrži na drugom treningu

Prvi trening u Singapuru Fernando Alonso je završio prvi, 0.122 sekundi ispred Luisa Hamiltona. Treći je bio Niko Rozberg sa 0.027 sekundi kašnjenja u odnosu na Luisa. Iza njih je bio Vetel sa vremenom 1:49.874 sekundi ispred timskog kolege Danijela Rikarda koji je svoj najbrži krug izvezao za 1:50.122 sekundi.

Ono što je bilo možda i jednako zanimljivo kao brzi krugovi je kršenje novih pravila o komunikaciji preko radio veze. Uglavnom svi timovi su konstantno kršili novo pravilo i zapitkivali ljude u boksu o vremenima, koliko su brži u odnosu na druge vozače i slično. Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo šta FIA ima da kaže na sve to.

Na drugom treningu čini se da su stvari došle na svoje mesto. Mercedes je našao prava podešavanja i Luis je postavio najbrži krug za 1:47.490 sekundi.

Trening je obeležio i incident Pastora Maldonada koji je svojim mehaničarima dao težak zadatak i neprospavanu noć najverovatnije.

Udes Pastora Maldonada
Udes Pastora Maldonada

Informaciju o tome ko će startovati sa prvog mesta u sutrašnjoj Velikoj nagradi Singapura imaćemo posle kvalifikacija koje počinju od 15 časova.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video