Treninzi u Brnu pripali Yamahama

Ovog vikenda se u Brnu vozi deseta po redu MotoGP trka, a tokom slobodnih treninga punih uzbuđenja, Yamahin dvojac Lorenzo – Rossi stigao je do prve pozicije.

Na prvom slobodnom treningu u petak, najbrži je bio Jorge Lorenzo, da bi na drugom treningu najbrži bio Marc Marquez, ali s vremenom sporijim u odnosu na Lorenzovo s početka treninga. Dani Pedrosa imao je problem sa Hondom iz koje je iscurelo ulje, usled čega je došlo do pada. Rossi je naišao na Danijev trag od ulja i on beleži pad, dok Marc Marquez nevezano za ovaj događaj.

Na subotnji trening Jorge Lorenzo dolazi kao prvi, s vremenom 0,014 sekundi sporijim od Marqueza. Već na početku trećeg slobodnog treninga Marc izbija na čelo, gde se zadržava sve do samog kraja. Nekoliko minuta pre kraja treninga Jorge Lorenzo pravi vreme 1:55,476 i izbija na prvo mesto, a u istom krugu Rossi, koji se do tog trenutka mučio na poziciji devet, pravi vreme 0,555 sekundi sporije i zauzima poziciju dva. Taj poredak zadržao se do kraja treninga, jer je Marc Marquez sa vremenom 1:56,044 bio nemoćan da sustigne Yamahin dvojac.

Bradley Smith stigao je do odlične četvrte pozicije, ostavivši iza sebe Andreu Iannonea koji se tokom celog treninga nalazio na poziciji dva. Maverick Vinales ne prestaje da oduševljava i na Suzukiju dolazi do šeste pozicije u zbirnim vremenima.

Poslednjih par sekundi treninga bili su ključni za Cala Crutchlowa i braću Espargaro koji su bili sigurni da imaju obezbeđen prolaz u Q2. Međutim, Yonny Hernandez koji je pratio Marqueza rešio je da im pomrsi račune i izbija na sedmu poziciju, a nekoliko trenutaka kasnije i Hector Barbera uspeva da se domogne osme pozicije. Preostale dve pozicije za dirketna prolazak u Q2 zauzeli su Dovizioso i Pedrosa.

Pol i Aleix Espargaro i Cal Crutchlow zauzeli su naredne tri pozicije i za nekoga od njih neće biti mesta u Q2. A da se istog ne domognu tokom kvalifikacija će se pobrinuti Petruci i Redding koji su vozili odlične krugove.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video