402m Auto trke Kružne trke

Treće Ušće se sprema za vikend

Kao što je početkom sezone i najavljeno, u sezoni 2016 vratila se „Letnja liga“ na Ušće, a nakon dve trke koje su završene, predstojećeg vikenda 27. i 28. avgusta održava se treća, i poslednja trka na Ušću. Pored kružnih, kao i prošlog puta voziće se i drag trke.

Kada su u pitanju kružne trke, u subotu će, sa početkom od 11:30 biti voženi kvalifikacioni treninzi, koji bi trebalo da se završe do 16:30. Odmah nakon kružnih, publika se može preseliti na plato iza SIV-a, gde će se voziti druga trka šampionata u trkama na 402 metra, popularno potezanje.

Prema pravilniku koji se nalazi na sajtu SAKSSa, za nedelju od 09:30 planiran je WarmUp trening, dok je start trke planiran za 12h. Nakon kružne trke, a oko 16 časova, planiran je i drugi trkački dan na 402 metra na potezu iza SIVa.

U odnosu na prethodne trke, imamo izmenu u drugoj krivini, gde je u poslednjih mesec dana urađena rekonstrukcija, te je pored novog asfalta koji je postavljen, podignut i ivičnjak, te očekujemo da će ovog puta vremena po krugu biti nešto sporija.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video