Auto trke Kružne trke

Treća kružna trka u julu na Beranovcu

Organizator takmičenja Beep Beep racing tim iz Kraljeva poziva vas na „Veliku Nagrada Kraljeva 2016 „, treću auto-trku državnog prvenstva Srbije, koja će se održati između 02. i 03. jula na Autodromu Beranovac kod Kraljeva.

Legendarni Autodrom “Beranovac” je deo vojnog poligona koji se nalazi u naseljenom mestu Beranovac, a udaljen je 1,5 km od Kraljeva pored puta za Vrnjačku Banju i Kruševac. Dužina staze na kojoj se održavaju auto trke, odnosno „velikog kruga“ iznosi 5.250 metara. U toku treninga i trke vozi se levi krug. Propusna moć staze za auto trku je 32 takmičarska vozila. U saradnji sa Gradom Kraljevom spremljen je raznovrstan sadržaj.

U Subotu, 02.07.2016 godine od 10:00h startuje se sa nezvaničnim treningom, takozvanim Warm upom, gde će takmičari imati priliku pre zvaničnog treninga da oprobaju svoje automobile. Prvi zvanični trening počinje u 12:00h, a drugi u 14:00 h. Ukupno će startovati pet divizija.

naberzi

Divizija I Yugo 55, popularni mali N, Divizija II Yugo 55 sport – Hibrid, Divizija III i IV na Warm up-u i treningu startovaće zajedno kao najbrži automobili na stazi. Za kraj svakog treninga ostavili smo vam poslasticu popularni kup Fića. Na kraju dana posle sednice sportske komisije i validiranja postignutih rezultata biće istaknuta Startna lista za Nedelju.

U Nedelju, 03.07.2016 godine ponovo startujemo u 10:00h sa nezvaničnim treningom. U 12:00h biće održano svečano otvaranje trke. U 12:30h je start prve trke Divizija III u kojoj učestvuju vozači najbržih automobilia, gde ćete imati prilike da gledate bravure naših najboljih vozača (Božilović, Tošić, Stojković, braća Milovanović i ostalih).

Druga trka startuje u 13:30h. Divizija IV u kojoj učestvuju automobili klasa od 1150 do 1600 kubika doneće zanimljive trke. Treća trka startuje u 14:30h popularni kup Fića, čisto da se prisetimo kako je to nekad bilo. Od 15:30h počinje pravi šou. Na stazu izlaze Jugići. Prvo klasa II Yugo 55 sport popularni Hibrid. Susret vrhunskih majstora vožnje: Dux, Časlav, Lambaša, Davidovski, Panta, Pavlika, Zeka, Pisarić, Šinđi, kao i naših Kraljevčana Šule, Bojan Dakar, Jovan Bekinac i Miloš Mlaz.

Oglašavaj

Trenutni poredak u Šampionatu ove klase je: 1. Davidovski 59, 2. Nastasijević 51, 3. Lazarević 45, 4. Lambaša 36, 5. Tošić 31 tako da očekujemo poprilično izjednačenu borbu u ovoj klasi. Za kraj od 16:30 startuju najmlađi. Yugo Mali N – Nacionalna klasa, vozači ove klase uvek daju najviše. Na Ušću smo gledali zanimljivu borbu između Jovanovića i Cvetića. Da li ćemo revanš gledati baš na Beranovcu?

Na Autodromu će se nalaziti dva mesta za osveženje. Za sladoled, i napitke pobrinuće se Cafe Maestro iz Kraljeva, a za Hamburgere i ostalu hranu restoran Kluba. Uz nezaobilazne promoterke, na stazi će se nalaziti i kamion Orion Telekoma, koji će vam omogućiti besplatan internet za praćenje rezultata. Nadamo se da ćete uživati.
Ne zaboravite da povedete decu, oni su nam najvažnija, za njih je ulaz besplatan! Decu za ruku i pravo na trku!

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video