Treća etapa – u znaku crvene boje

Posle napornog dana (a nekima i noći), takmičari su krenuli jutros na put koji vodi za Chicelito. Na karti iznad nalazi se putanja kojom će se kretati motociklisti i vozači kvadova, dok je ruta za automobile i kamione ispod.

Ova ruta omogućiće vozačima da uživaju. Put koji će preći dosta je kraći, specijal nije toliko dugačak, a kraj kroz koji prolaze je predivan. Vozeći treću etapu relija, vozači će uživati na crvenoj stazi, u pogledu na strme vrhove spuštajući se niz kanjon.

Međutim, da sve ne bude idilično, motociklisti i vozači kvadova biće u problemu zbog kamenja koje će leteti na sve strane.

Automobili i kamioni voziće 28 kilometara konekcije, da bi se uključili na 284 kilometra specijala, nakon kog će etapu završiti kroz 232km dugu konekciju. Motociklisti i kvadisti prećiće za početak 282 kilometra konekcije, kako bi stigli do 220 kilometra specijala, s kog će do bivka stići preko 155 kilometara specijala.

Da li će Toyota nadmašiti Mini, da li će Honda biti bolja od KTM-a i da li će Iveco povećati prednost od 20 sekundi, ili će Kamaz nakon treće etape preći na vodeću poziciju? Saznaćemo u toku dana!

Mapa kola

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video