Kružne trke Moto trke

TRB ViDra tim putuje u Češku na drugu trku

Nakon što je upravni odbor TRB ViDra tima iz Bijeljine doneo odluku da nastavi učešće u Nemačkom šampionatu izdržljivosti – DLC, došla je i druga trka ovog šampionata.

Prva trka vožena je na stazi Hockenheim u Nemačkoj, dok će druga trka biti vožena u Češkoj na stazi Most, u ponedeljak 16. maja.

Tim će i na ovu trku otići u stnadardnoj postavi – Veljko Vidić, Dragan Ljubinković i Dalibor Miletić, samo što će na drugoj trci vozači promeniti klasu u odnosu na prvi put.

Na prvoj trci TRB ViDra tim je vozio trku na jednom motociklu, koji su vozači menjali u boksu i koji je servisiran tokom trke. Ovog puta vozači putuju sa dva motora, koje će vozači međusobno menjati u boksu. Odnosno, u ovoj klasi trka će se odvijati po sledećem principu – Kada vozač sa jednim motorom uđe u boks, drugi može izaći na stazu na drugom motoru. U praksi to znači da će ekipa servir motora moći da vrši dok je drugi na stazi.

Momcima želimo puno sreće na predstojećoj trci.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video