Toyota završila testiranje Yarisa!

Toyota Gazoo Racing završila je više od 5000 kilometara testiranja sa svojim Yarisom kao priprema za povratak u WRC sljedeće sezone.

Testiranje Yarisa počelo je u maju i tim je završio deset testiranja, a direktor tima Tommi Mäkinen rekao je da je izgradnja drugog auta omogućila podjelu momčadi u dva dijela.

„Radili smo naporno kako bi završili na vrijeme. Završili smo s puno testiranja od maja i zaglavili smo u rasporedu. Dodavanje drugog auta nam je pomoglo da se podigne tempo i preinačimo razvoj testiranja“, objasnio je Makinen.

Jedan test tim radi samo u Finskoj, a usmjeren je na pouzdanost i izdržljivost rada s motorom i mjenjačem. Drugi tim razvija ovjes te je testiran šire u Europi, uključujući Španjolsku i Portugal.

Na čelu testiranja je glavni inženjer Tom Fowler, koji je zadovoljan napretkom.

„Nismo još započeli testiranje na asfaltu, ali već možemo reći da su razine performansi u autu zaista visoke. Bili smo u mogućnosti raditi bez većih problema do sada, a to je vrlo ohrabrujuće“, rekao je Fowler.

Testiranje su odradili trio Finaca, uključujući i četverostrukog svjetskog prvaka Makinena. Bivši Hyundai pilot Juho Hanninen je bio glavni testni vozač i Jarkko Nikara je također bio za volanom.

Bivši Fordov vozač Mikko Hirvonen je također dodao svoje iskustvo.

„Mi nismo gubili vrijeme i prešli smo kilometre i kilometre, jer je auto bio pouzdan i nismo bili zadržani zbog nekih velikih tehiničkih problema.

U početnim testiranjima izvan Finske mi smo rješavali širok raspon uvjeta, ali izvedba Toyote Yaris je vrlo dosljedna“, rekao je Hanninen.

Video