Toyota u WRC 2017

Kako izvor Autosporta saznaje, u Japanu se trenutno formira raspored mogućeg povratka Toyote u WRC šampionat. Sve je više spekulacija koje govore da će se Toyotin povratak dogoditi 2017. godine, a zvanična potvrda se očekuje početkom sledeće godine.

Stvari se sada rešavaju unutar firme. Predsednik Akio Toyoda nikada nije krio svoju ljubav prema reliju i želji da se Toyota vrati u ovaj šampionat. Toyota Motorsport je najavio intenzivnija testiranja Yarisa WRC čija je izrada pokrenuta ove godine.

Potparol kompanije je izjavio – „Odradili smo mnogo testova ove godine. Naredne godine nam je plan da testiramo širom sveta, na drugim kontinentima. Na primer, ićićemo u Skandinaviju.“

Kako Autosport navodi, jasno je zašto se odluka još uvek čeka, jer je prema pravilniku moguće koristiti i Auris u WRC šampionatu, tako da Toyota mora da donese pametnu odluku koje će vozilo koristiti ukoliko se odluči na ovaj korak.

Toyota je poslednji put kao fabrika učestvovala na WRC šampionatu 1999. godine.

1999-toyota-corolla-wrc

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video