Toyota sprema tri auta za WRC povratak

Prema rečima Tommi Makinena, direktora Toyota WRC tima, proizvođač automobila iz Japana bi 2017. godine u ovaj šampionat mogao da se vrati sa tri automobila.

Finac je izjavio kako su diskutovali na koji način bi mogli da se vrate u svetski reli šampionat posle 17 godina pauze. Ukoliko Toyota GAZOO Racing tim uđe u šampionat sa tri automobila, oni moraju biti raspoređni u dve ekipe, kao što to rade Hyundai i Volkswagen. Alternativa je da uđu kao jedan tim i učestvuju sa dva automobila.

Makinen je takođe otkrio da se prvi prototip već izrađeuje. Dizajneri, ineženjeri i dobavljači delova vredno rade kako bi se prvi testovi održali već u proleće naredne godine. Prvi testovi će se održati u Finskoj, da bi se dalje preselili na mnoge staze širom sveta.

On je takođe potvrdio da je Toyota Motorsport (TMG) čije se sedište nalazi u Kelnu i čiji je projekat Yaris koji se nalazi na fotogradiji, ključni partner u realizaciji ovog projekta.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video