Auto trke Kružne trke

Toške rekao zbogom automobilizmu

Posle nešto više od 20 godina aktivnog bavljenja automobilizmom, srpski as Aleksandar Tošić Toške rešio je da okonča svoju veoma uspešnu trkačku karijeru.

Mnogo pehara i titula, kao i zlatne kacige nalaze se u vitrini čoveka koga poznaje svako ko se bar malo ikada zainteresovao za auto sport u Srbiji. Preko 10 godina u nacionalnoj klasi Yuga Hibrid, pa preko Pežo-a 106 grupe N, sve do Honde Civic Type R u klasi Super Production pružao je publici fenomenalne vožnje sa svojim jakim konkurentima.

vidaric i tosic

Od ove godine rešio je da se povuče i posveti više privatnim obavezama, kao i svom sinu Nikoli, koji je na početku svoje karijere i uspešan u klasi 1 karting šampionata Srbije.

„Već par godina unazad razmišljam o ovakvoj odluci i mislim da je sad pravo vreme za tako nešto. U svojoj karijeri koja nije tako kratka uspeo sam da osvojim sve ono što sam hteo. Ispunio sam sebi i veliki san da se pojavim i na prestižnom ETCC takmičenju. Auto je našao novog vlasnika, na moju žalost nije iz Srbije, već će Honda ovih dana krenuti put inostranstva.

toske1

Sigurno da ću biti uvek nekim delom prisutan na trkama, a posvetiću se više svom sinu Nikoli i njegovom takmičenju i razvoju u kartingu kako bi kroz godine koje dolaze još više napredovao i izrastao u pravog automobilistu. Mogu samo ovom prilikom da se zahvalim svim svojim fanovima, novinarima, medijima, sponzorima, koji su me podržavali i pratili svih ovih godina. Došlo je vreme i za odlazak u trkačku penziju.“ – izjavio je eksluzivno za naš portal Aleksandar Tošić.

toske i nikola

 

Naravno, sve ovo je šala. Aprilililili 🙂

foto: brzkrug / Facebook / Boban Šundić

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video