Tošić najbrži na Beranovcu

Na današnjim kvalifikacijama koje se voze za sutrašnju, treću po redu, kružnu auto trku u Srbiji, najbrži na stazi bio je Aleksandar Tošić, vozač divizije IV.

Tošić je s vremenom 2:06,031 bio 0,599 sekundi brži od Darka Božilovića koji će sutra startovati kao drugoplasirani u klasi 9 – SP. Mirko Milovanović bio je 0,031 sekundu sporiji od Božilovića. Stojković Dragan startuje kao četvrtoplasirani, ispred Čolovića, Kostića, Toromana i Petoševića.

U diviziji III još jednom je najbrži bio Nenad Savić, ispred Radmila Vojinovića i Mirka Deretića. Danijel Panić startovaće sutra kao četvrtoplasirani, ispred Zorana Jablića, Maria Zahirovića, Dejana Petkovića i Lukić Dragana.

Časlav Tošić ubedljivo je bio najbrži u diviziji II – Yugo Hibrid. Na drugom treningu Tošić je napravio vreme 1,169 sekundu brže od Dušana Nastasijevića koji će sutra startovati sa druge pozicije. U drugom startnom redu naćiće se Marko Pavličević i Aleksandar Pantelić, dok treći red pripada Viktoru Davidovskom i Zvezdanu Jovanoviću. Nenad Mijavljević startovaće sutra kao sedmoplasirani, ispred Jovana Lazarevića, Božidara Stojiljkovića i Bojana Milanovića.

Šesti startni red u diviziji II pripada Ristu Vukovu i Milošu Borovičaninu, a sedmi startni red Simunoviću i Lambaši. Čolović i Bugarčić nisu vozili drugi trening te su njihova vremena dovolja za osmi startni red.

Ristić Đorđe startovaće sa prve startne pozicije u diviziji I – Yugo mali N. S njim će se u prvom startnom redu nađi i Luka Kotorčević koji se iz trke u trku sve bolje snalazi „na krugu“. Pobednik prethodne dve trke Petar Jovanović startovaće sutra kao trećeplasirani, uz Marić Maria koji će s Petrom podeliti drugi startni red. Treći startni red pripada Nikoli Jovanoviću i Slobodanu Đuriću, dok će iz četvrtog reda krenuti Aleksa Radojković i Nebojša Babić. Đorđević Ivan i Marinković Aleksandar startuju iz petog reda.

Pozicija jedanaest pripala je Zoranu Milisavljeviću, koji je bio brži od Đurovića, Gajića, Živkovića i Paunovića. Darko Petrović startuje sa šesnaeste pozicije, ispred Nebojše Petrovića, Mladenović Aleksandra, Nemanje Krstovića, i Miodraga Miljkovića. Jedina dama na stazi, Ana Golović startovaće sa pozicije 21, ispred Mihaila Milenkovića i Janković Marjana.

U toku je trening divzije V – Fića kup.

foto: Vladimir Ognjanović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video