Torres se upoznao sa Aprilijom, WSBK

Moto2 vozač, Jordi Torres, je rekao da je i sam zadovoljan svojim testom na Red Devils Roma Apriliji, kako je započeo svoje prve milje na RSV4 Superbiku u Portimau.

Španac, koji se pridružio World Superbiku za 2015., nakon uspeha na GP sceni, ulazi u godinu sa relativno malo iskustva na 1000cc motociklu, kako je njegov dogovor sa WSBK došao posle post-sezonsih testova, kada je većina njegovih rivala bila na stazi.

Zaista, osim nekih eksplorativnih krugova na Kawasakiju, Torres će na testu u Portugalu prvi put voziti Superbike i Portimao.

Uprkos, dva dana prekida zbog lošeg vremena, Torres je ipak ispunio 79 krugova i postavio svoje najbolje vreme od 1min45.9 sekundi. Iako je bio 2.4sekunde iza Red Devils Roma kolege, Leona Haslama, bio je zadovoljan sa osećajem na motoru.

„Ja ne mogu, a da ne budem zadovoljan našim radom.“on je rekao.“Uzeli smo najbolju moguću prednost, pola dana na suvoj stazi. Osećaj je dobar, motor radi odlično, a ekipa je savršena. Sada moramo da odradimo što više krugova možemo.“

„Moram da se naviknem na nove gume, novi motocikl, i ovde, u Portimau, na nepoznatu stazu, takođe. Završiti testove samo par sekundi iza stručnjaka i brzog vozača kao što je Leon, pojačava moje samopouzdanje. Sada, hajde samo da se nadamo, da možemo postaviti neka dobra vremena u Jerezu, pa da može da nastavi da raste.“

Video