Torres najbrži na prvom slobodnom treningu

Ovog vikenda vozi se poslednja trka sezone svetskog superbike prvenstva u Qataru, a večeras su voženi prvi slobodni treninzi. u WSBK kategoriji najbrži je bio novajlija Jordi Torres na Apriliji.

Pod svetlima reflektora Torres je napravio vreme 1,7 sekundi sporije u odnosu na prošlogodišnji rekord staze. Tokom prvog dela treninga dominantni su bili Kawasakijevi vozači Jonathan Rea i Tom Sykes koji su na kraju trening završili na pozicijama dva i tri.

Najbolji krug Michael van der Marka bio je dovoljan za četvrtu poziciju, dok su pozicije pet i šest pripale Chaz Daviesu na Ducatiju i Alex Lowesu na Suzukiju.

Randy de Puniet napravio je solidno sedmo vreme, ostavivši iza sebe Leona Haslama i Niccolo Canepu. Sylvain Guintoli imao je tehničkih problema na svojoj Hondi, te je krug koji je postavio dok je Honda još bila ispravna bio dovoljan za desetu poziciju na listi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video