Toro Rosso predstavlja potpuno novi bolid za 2015. godinu

Tehnički direktor Toro Rosso priča o tome kako je STR10, koji je vožen u Barseloni ove godine skoro potpuno nov,ako ga uporedimo sa Formula 1 bolidom koji je Toro Rosso testirao do sad u pred sezoni.

Ovaj bolid ima izmenjen prednji kraj,u Williams stilu,nove pakete aerodinamike kao i hlađenje i vešanje. Očekivanja ovog tima koji poseduje novi STR10 je da kroz dve nedelje u Melburnu završi među prvih pet u takmičenju konstruktora. Kažu da je auto sam po sebi drugačiji u startu,pa opet mora sve iz početka. Sve na njemu je skoro novo.

,, Tako radi Williams. Oduvek smo znali da ovako treba,samo jedina poteškoća sa novim prednjim krajem je što je jako zahtevniji, i potrebno je mnogo više vremena da bude kako treba za test sudaranja. Ostatak automobila je ustvari pravi trkački auto, sve pre ovoga zasnivalo se samo na aerodinimici . Želeli smo da napravimo siguran auto,međutim sada smo uspeli konačno da napravimo pravi auto za trke,i očekujem da će baš on izaći na stazu“ kaže James Kay, tehnički direktor.

Toro Rosso ove sezone ima dva nova vozača novajlija u Formuli 1, to su Max Verstappen i Carlos Sainz Jr, ali oni će brzo prći dovoljno kilometara sa novim bolidom,da bi što bolje upoznali svoj auto.

Video