Toro Rosso naredne sezone prelazi na Hondine motore?

SOCHI, RUSSIA - APRIL 29: Carlos Sainz of Spain drives the 5 Scuderia Toro Rosso STR11 Ferrari 060/5 turbo during practice for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 29, 2016 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

Tim iz Faence bi mogao da postane prva ekipa pored McLarena koja će imati agregate iz Sakure.

Ovo je tvrdnja finskog magazina Turun Sanomat koji tvrdi da Toro Rosso radi na tome da pređe na Hondine motore. Italijanska ekipa imala je nameru da još prošle sezone pređe na japanske motore, ali je Ron Dennis blokirao ovaj dogovor. Prema novim pravilima, timovi će imati veća ovlašćenja što bi anuliralo ovaj eksluzivan dogovor koji je McLaren sklopio sa Hondom o snabdevanju ostalih timova njihovim agregatima.

„Prošle godine, Honda je bila nova u šampionatu, pa su svoje agregate mogli da daju samo jednom timu, ali po novim pravilima dobiće veća ovlašćenja. Njihov problem bio je u tome što su u 2015. imali poseban dogovor sa McLarenom.“ kazao je Bernie Ecclestone.

Ovaj list navodi da Franz Tost radi na tome da sklopi trogodišnji dogovor sa Hodnom od 2017. do 2020.

I prvi čovek Honde Yusuke Hasegawa potvdio je ove informacije: „Mi trenutno nemamo nikakve planove, ali smo obećali FIA-i da ćemo imati potencijala da snabdevamo agregatima još jedan do dva tima.“

foto: Dan Istitene/Getty Images/redbullcontentpool.com

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video