Toro Rosso bi mogao da pobedi Red Bull naredne sezone

Helmut Marko nagovestio je da bi drugi tim Red Bulla mogao naredne sezone da pobedi svog velikog brata.

Slično mišljenje imao je i vozač Toro Rossa Carlos Sainz, koji je izjavio da bi njegov tim sa Ferrarijevim motorima iz 2015. mogao da postigne mnogo više nego Red Bull sa reberndiranim Renaultovim agregatima.

„To je samo teorija, mogli bismo naredne sezone da budemo ispred Red Bulla. Ferrarijev motor bi mogao da ima 50-60 konjskih snaga više.“ izjavio je mlađi Sainz.

Ipak, Helmut Marko veruje da je razlika između Renaultovog i Ferrarijevog motora veća: „Motor iz Maranela je za oko 80 konjskih snaga jači od Renaultovog motora iz prošle sezone. Ako Francuzi ne poprave agregat i naredne godine, onda bi opcija da Toro Rosso bude brži od Red Bulla bila potpuno moguća.“

On je rekao da će Red Bull naredne sezone proći kroz godinu transformacije. „Pred nama je bio veliki izazov da napravimo dobar bolid za 2016. godinu jer uveliko radimo na projektu za sezonu 2017 kada se pravila dosta menjaju. To će tada biti sasvim novi auto.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video