Auto trke WTCC

Tompson: Vesta se lakše vozi

Džejms Tompson, Rob Haf i Mihail Kozlovski proveli su prošlu nedelju testirajući svoje Lade Veste na autodromu Algarve – Portimao.

Sesija u Portugalu treba da je prva koju je tim Lada sport izveo van svoje tehničke baze u Manji Kuru i prva na kojoj su svi piloti ekipe imali priliku da pređu ozbiljnu kilometražu u kokpitu novog automobila.

Tompson je opisao portugalska iskustva: „Staza Portimao je vrlo zahtevna i kao takva, ukazala nam je na određena područja potencijalnih poboljšanja, što i jeste poenta testiranja. Najviše smo radili na kočnicama i trakciji, jer se na sledećoj stazi, na Marakešu, sve vrti oko kočenja i trakcije. Po mom mišljenju, automobil se lakše vozi i sveukupno sam zadovoljan. Bilo bi lepo da smo prešli još mnogo krugova, ali je ekipa radila neumorno i bez pauze, više se ne može tražiti.“

I trkač iz Peterburga, Mihail Kozlovski, dočekao je svoje prve ozbiljne test krugove za volanom „veste“: pre portugalskog testa isprobao ju je samo u kratkoj sesiji na Manji Kuru. Prinuđen da preskoči rundu na Termama, jer njegov auto nije bio kompletiran za otvaranje sezone, Kozlovski šampionat 2015. zapravo započinje u Maroku.

„Veoma sam zadovoljan Vestom“, kazao je 25-godišnji pulen Lada sporta. „Osećaj u automobilu je sjajan, mada na neke stvari treba da se naviknem, jer se Vesta vozi drugačije od Grante.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video