Moto cross Moto trke

Tomac dominirao u Daytoni na SX trci

Dvadesetrogodišnji Eli Tomac, vozač Monster Energy Kawasakija, dominirao je na svom Kawasakiju KX450F tokom devete trke Supercross šampionata na čuvenoj stazi Daytona.

Čuvena Daytona ugostila je devetu od ukupno sedamnaest rundi koliko broji AMA Supercross šampionat. Na ovoj trci Tomac nije dozvolio Ryanu Dungeyu da nastavi svoj šampionski niz i kroz cilj je prošao ispred njega.

Tomac je nakon trke izjavio kako je ovo trenutak za koji su radili cele sezone. Daytona je trka na kojoj svako želi da pobedi, a njemu je to pošlo za rukom.

Fantastični Marvin Musquin zabeležio je treću poziciju i ujedno drugi podijum u svojoj debitantskoj sezoni. Favoriti poput Reeda i Roczena nisu imali sreće, te nisu mogli da se probiju među prve redove na veoma uskoj stazi, te su završili na dvanaestoj, odnosno petoj poziciji.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video