Todt voljan da preuzme kontrolu nad promenama propisa F1

Predsednik FIA Jean Todt kaže da bi bio spreman da prihvati pozive da se raspusti Strategy Group kako bi, zajedno uz Bernie Ecclestona, donosio nove regulative, ali samo ako smatra da je to pravi potez za sport.

Formula 1 je primila salvu krtika zbog Strategy Group-e, koja dozvoljova timovima, FIA i FOM da imaju pravu glasa u sportu.

Međutim, dok se neki timovi bore da se dogovore oko nekih mera zbog različitih interesa, neki pozivaju na to da se ukine Strategy Group, a sve odluke prepuste FIA-i i FOM-u.

„Strategy Group je vrsta grupe bez zvaničih prava, jer ona pravi predloge, a mene ponekad optužuju da sam isuviše demokratski nastrojen, jer slušam puno predloga od puno ljudi. Srećan sam dokle god slušam konstruktivne predloge. Charlie Whiting ima sastanke sa timovima tokom cele godine i odatle se vraća sa dnevnim redom Strategy Groupe. Prave ogromnu zbku oko nje. Stalno čujem kako bi FIA ili FOM trebalo da donose odluke. Opet sam srećan što sedim sa Berniem i donosimo odluke koje su dobre za sport, ali opet, moramo da budemo sigurni da je to dobro za sport. Verujte mi, oni koji sada govore da FIA treba da odlučuje o promenama, oni će se prvi pobuniti i vikati kako se FIA ne pridržava pravih procedura. Ako stalno govore da bismo mi trebali time da se bavimo, onda ću i ja da zatražim zvaničan mandat,“ zaključio je Todt.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video