Dakar Uncategorized

Priceu pobeda, Gaboru 62. pozicija

Stéphane Peterhansel, Marc Coma i Cyril Despres, najviše puta nagrađivani vozači Dakara, u karijeri nisu uspeli ono što je uspeo Toby Price. Australijanac je pobedio u svom drugom nastupu na prestižnom reliju i na taj način Australiji doneo prvu pobedu.

Neverovatan je uspeh da jedan 28-ogodišnji momak, na ovako lak način pobedi na Dakar reliju i donese Australiji prvu pobedu. Price je pokazao dozu zrelosti na poslednjim etapama, kada je kontrolisao situaciju i završavao na nižim pozicijama, bez previše rizika.

Price je KTM doneo do petnaeste pobede u nizu. Joan Barreda i Paulo Gonçalves, pretedenti na pobedu nisu stigli do cilja. Bolivia je bila problematična i za Rubena Fariu i Matthiasa Walknera koji su takođe imali ambicije za podijum. Slovak Štefan Svitko i Čileanac Pablo Quintanilla su ipak bili bolji od drugih i završili na podijumu.

Sagmajster

Gabor Sagmajster, koji je dve etape pre cilja doživeo prelom ruke, uspeo je da na svom KTM-u prođe kroz cilj na 62. poziciji u generalnom plasmanu. Ovo je bio Gaborov deveti nastup na ovom prestižnom reliju, a po šesti put je stigao do cilja.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video