Tito Rabat osvaja trku u Aragonu

Tito Rabat odneo je pobedu na trci u Aragonu. Španac je vodio odličnu borbu sa Alexom Rinsom. Rabat je po 15. put u karijeri startovao sa pol pozicije i uspeo je da u dramatičnom poslednjem krugu pobedi Risna sa samo 0.096s prednosti.

Sam Lowes je zauzeo poslednje mesto na podijumu, dok će lider šampionata Johan Zarco sledeću šansu za osvajanje titule imati na Velikoj nagradi Japana, njegova prednost nakon osvojene šeste pozicije iznosi 78. bodova.

Trka je bila prekinuta već u prvom krugu kada su Xavier Simeon i Dominique Aegerter pali u 15. krivini. Simeone je uspeo da se na restartovanoj trci nađe na gridu dok je Aegerter odveden u medicinski centar radi daljih pregleda. Kasnije je objavljeno da je povredio četiri pršljena, polomio desnu ruku i zglob i pretpreo kontuziju pluća ali je njegovo opšte stanje opisano kao pozitivno.

Nakon ponovnog starta trke, vozilo se 14. krugova. Rabat je odmah zauzeo vodeću poziciju ispred Rinsa i Lowesa. Risnu nije trebalo dugo da napadne Rabata, dok je Zarco ostao na šestoj poziciji.

10. krugova pre kraja Rins i Rabat počeli su da se odvajaju od Lowesa na trećoj poziciji. Rabat se odlučuje da napravi korak napred i na kočenju u prvoj krivini preuzima vođstvo od Rinsa. Dvojica vodećih nastavila su da povećavaju svoju prednost nad Lowesom i pet krugova pre kraja trke prednost je iznosila 2.6s.

Rabat je uprkos tome što je u poslednjoj krivini otišao gotovo preširoko uspeo da osvoji 12. pobedu u kraijeri. On je ovom pobedom uspeo da odluku o šampionu odloži najmanje za još jednu trku. Rinsova odlična prva sezona se nastavlja sa 8. podijumom na 14. trka, dok je Lowes trku završio na trećoj poziciji i potvrdio svoj četvrti podjumu u sezoni.

 

Kompletne rezultate trke pogledajte na: Moto2 Aragon

 

 

Foto: fmphotosport.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video