Tito Rabat na pol poziciji

Tito Rabat osvojio je svoju 16. pol poziciju u Moto2 klasi nakon postavljenog vremena od 1’35.234 uprkos tome što još uvek oseća posledice povrede zadobijene na treningu pred Veliku nagradu Japana. Prošlogodišni Moto2 šampion ima za cilj da pobedom oprosti od Moto2 klase jer u 2016. pelazi u MotoGP.

Johann Zarco će po 13. put ove sezone startovati iz prvog startnog reda nakon što je zauzeo drugu poziciju samo 0.138s iza Rabata. Ovo može biti brilijantna borba između dva šampiona, a Zarco je izabrao da danas debituje sa novim Kalex-ovim ramom za 2016, koji će koristiti i u trci.

Alex Rins (+0.207s) kvalifikovao se kao treći. Novajlija godine ima prednos od 8. bodova nad Rabatom u borbi za drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Thomas Luthi (+0.298s) startovaće sa čela drugog startnog reda. Švajcarski vozač je u FP3 zabeležio najbrže vreme. Lorenzo Baldassarri (+0.460s) startovaće sa pete pozicije po drugi put za redom. Ovo je sjajan preokret za Italijana koji je treninge završio na 17. poziciji. Julian Simon (+0.494s) je odvezao svoje najbolje kvalifikacije i trku statuje sa šeste pozicije.

Axel Pons (AGR Team) startuje sa sedme pozicije uprkos padu pred kraj sesije, dok Takaaki Nakagami i Simone Corsi kompletiraju treći startni red.

Dominique Aegerter primoran je da se povuče sa učešća na velikoj nagradi nakon FP2 zbog bola koji je osećao od njegovih ranijih povreda i njega će zameniti Josh Hook, koji je sesiju završio na 30. poziciji.

Azlan Shah i Louis Rossi takođe neće voziti u nedelju nakon što su obojica učestvovala u ozbiljnom padu tokom FP3.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video