Auto trke Priče iz boksa

The Balkan Job

Sedmog septembara 2015. godine u Srbiju će, kao deo svoje turneje stići Chippy WorldWide Racing Team, ekipa od 10 trkača i njihovih suvozača, iz 8 zemalja, u luksuznim automobilima. Trka će startovati u Budvi, odakle će učesnici, prolazeći jednu od najtežih, ali i najatraktivnijih deonica puta stići u Beograd.

Trkači će u Beogradu biti smešteni u hotelu Square Nine, na Studentskom trgu, gde će biti raščišćen poseban prostor za parkiranje i fotografisanje vozila. Kao i prilikom prethodne posete ekipa će se sutradan slikati i ispred skupstine.

Posle Beograda nastavljaju ka Temišvaru, i nastavljaju dalje kako bi vozili čuveni Transfăgărășan, a zatim provesli noć u Bukureštu. Nakon toga će krenuti u pravcu  Sunny Beacha zbog poznatih žurki na plaži, a kraj njihovog putovanja će biti u Sofiji, gde će biti proglašen pobednik.

The Chippy WorldWide Racing Team, koji je organizator ove ture, predstavljaju dve devojke. One su počele sa putovanjima kao hobijem, a trenutno je njihov MINI, koji im je praktično postao zaštitni znak prvi MINI na svetu koji je prešao Transnistriu. Njih dve su oborile svetski rekord u najvećem broju zemalja koje su jednim kolima proputovale dve devojke. Shodno tim putovanjima, tim je privukao dosta pažnje medija u Rusiji, Gruziji, Turskoj i Švajcarskoj. Čak su se pojavile i u Top Gear Magazine-u.

Do sada su prošli 48 zemalja, ali njihov apsolutni favorit je Balkan. The Chippy Team je odlučio da da priliku drugima da dožive ovo neverovatno iskustvo. Prelaženje Balkana, kako kažu, nije samo zanimljiv  i dobar kao ruta, već je fantastičan i doživljaj balkanske prirode, gostoprimstva i ljubaznosti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video