Auto trke Formula E

Teže je biti šef nego vozač – Truli

Nekadašnji vozač Formule 1, Jarno Truli, koji se ove godine vratio u auto-moto sport kroz Formulu E, kaže da je biti šef tima mnogo teže nego biti vozač.

Četrdesetogodišnji Truli povukao se daleko iz moto sporta još 2012. godine, ali ga je osnivanje sopstvenog tima u Formuli E vratilo u kokpit.

„Veći je izazov biti vlasnik i šef tima nego vozač. Prilično je teška stvar osnovati tim od nule. “ izjavio je Jarno. „Prilično kasno smo stigli u šampionat, tako da smo morali da radimo naporno.

Jarno Truli koji k0ji je između 1997. i 2011. godine startovao na 252 velike nagrade, kaže da ga je jedino želja za vlasititim timom za koji će voziti vratila u auto moto sportu.

Dodao je još i da mu trke nisu nedostajale svo ovo vreme. Rekao je i da ovo radi samo da bi pomogao timu da napreduje u startu, ali i da mu se kompletna ideja Formula E šampionata dopada, jer vozač ima tu obavezu da obraća pažnju kako upravlja potrošnjom energije.

Truli koji je uspeo najviše do četvrte pozicije da stigne, već je okusio kaznene poene i na sledećoj trci u Majamiju će startovati 10 pozicija iza ostvarenog plasmana, zbog promene menjača.

Foto: autosport

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video