Testiranje „Info Wing“-a u Abu Dhabiju

Anthony Hamilton, otac Lewisa Hamiltona, patentirao je ‘Info Wing’ – displej koji će vozači Formule 1 testirati tokom trke predstojećeg vikenda i  tokom sledeće nedelje kada će vozači testirati bolide u Abu Dhabiju.

Reč je o LED ploči montiranoj na usisnik vazduha s kamerom koja će primarno davati informaciju o poziciji vozača u trci, ali će moći prikazivati i druge podatke koje plasira kontrola trke, popt najbržeg kruga, smese guma i žute zastave.

FIA će test uređaja tokom GP vikenda odraditi sa sigurnosnim automobilom, a na bolidu Formule 1 će ga sedeće nedelje testirati Force India.

Hamiltonova ideja nije revolucionarna i sličan sistem se već koristi u prvenstvu izdržljivosti na trci 24 sata Le Mansa.

Međutim, njegov izum je nešto kompleksniji i veliko je pitanje kako će funkcionirati u dnevnim uslovima, hoće li se videti iz publike i hoće li uopštee predstavljati dodatnu vrednost TV prenosima.

„Može se dogoditi da LED ekran ne bude vidljiv po dmevnom svetlu, no nadam se da će koncept ljudima biti interesantan. Možda će biti još posla oko intenziteta LED lampi“ – rekao je Hamilton.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video