Terol i Baiocco u Althea Ducati WSBK timu

Althea Racing je potvrdio da planira proširenje na dva Ducatija za 2015. World Superbike Championship sezonu, nakon potpisivanja ugovora sa Moto2 vozačem Nico Terolom i dvostrukim Italian Superbike šampionom Matteo Baioccom.

Italijanski tim koji predvodi Carlos Checa osvajač WSBK titule u sezoni 2011 vratio se na Ducati 2014. godine sa jednim motorom EVO specifikacije koji je vozio Niccolo Canepa, ali tim će se proširiti za dva vozača 2015. godine sa dva Ducatija 1199 Panigale R.

Bivši šampion 125GP i trostruki osvajač trka u Moto2, Terol prelazi u WSBK gde će pokušati da se vrati u “život” nakon razočaravajuće sezone u Moto2 klasi.

“Veoma sam srećan zbog ove prilike koja mi se pruža sa Team Althea. Srećan sam što dolazim u šampionat kao što je Superbike koji sam oduvek pažljivo pratio. Divno je što ću moći da debitujem na Ducati motoru. Ovaj period je veoma težak za mene, tako da smatram prelazak u Superbike kao priliku za novi početak. Nikada nisam izgubio želju da se borim sa drugima i da se borim za pobede”.

“Zahvaljujem se Genesio Bevilacqua i Team Althea što su izabrali mene za svoj tim. U prošlosti sam radio sa Gigiem Dall’Igna koji je sada deo vrha Ducatijevog menadžmenta, on je osoba koja me je uvek poštovala. Ne mogu dočekati da dobijem novi motor i počnem novu avanturu”.

Iskusni Baiocco se umeđuvremenu, vraća u WSBK 2015. godine, pet godina nakon poslednje sezone koju je vozio za Pedercini Kawasaki. Ducatijev test vozač se raduje povratku u internacionalno takmičenje.

“Zaista sam zadovoljan što je postignut dogovor sa Genesiom Bevilacqua i sa Team Althea. Postati deo tako uspešnog tima je veoma važna prilika za mene, da iskoristim svo moje iskustvo iz proteklih godina u internacionalnim takmičenjima i u razvoju Panigale SBK sa Ducatijem, u praksi”.

“Osećam da sam spreman za novi izazov i verujem da je ova prilika došla u pravom trenutku za mene. Ne mogu da dočekam da počnem da radim sa novim timom, kako bismo ušli konkurentni u prvu trku sledeće sezone”.

Menadžer Althea, Genesio Bevilacqua oduševljen je kombinacijom mladosti i iskustva svojih vozača.

“Sezona 2015 predstavlja ponovno pokretanje Team Althea i pošto dominiramo sa Ducatijem tri godine, tim je odlučio da se fokusira na dva iskusna vozača. Nico Terol koji ima veliki talenat i verujemo da tim kao što je naš njemu može pomoći da uspe kao što je zaslužio”.

“Matteo je vozač koga dobro poznajem, veoma je iskusan i poznaje motor bolje od bilo koga drugog, tako da sam siguran da je ovo godina od fundamentalne važnosti za njegovu karijeru. Zahvaljujući saradnji sa menadžmentom Ducatija, kome se zahvaljujemo na poverenju koje nam pružaju, imamo privilegiju uzimanja top motora u klasi, sa kojima smo uvek mogli da pružimo vrhunske rezultate na stazi”.

Nije poznato gde će Canepa, koji je završio kao drugoplasirani u WSKB EVO šampionatu,  voziti u 2015.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video