Auto trke TCR

TCR: Oriola ponovo dominantan, Borković četvrti

Nakon prve trke TCR šampionata koja je održana juče u večernjim časovima, druga trka u Bahreinu donela je mnogo uzbuđenja tokom čitave trke.

Iako su vozači startovali u obrnutom redosledu sa jučerašnjih kvalifikacija, sa samog starta fenomenalno je krenuo Kevin Gleason sa svojom Hondom Civic. Tokom većeg dela trke Gleason je bio u zavidnoj prednosti. Već u trećem krugu došlo je do incidenta koji je sam prouzrokovao prošlogodišnji šampion Stefano Comini, koji je ostao van staze. Jean Verney u svom VW GTI automobilu veći broj krugova u trci vozio je sa oštećenim autom, što je dovelo da mu se par krugova pre kraja pokaže crna zastava.

Naš automobilista Dušan Borković startovao je sa 9 pozicije i već na prvoj krivini dobio je udarac od svojih rivala. Međutim iz kruga u krug, sa najbržim prvim sektorom, polako je stigao do šeste pozicije da bi par krugova pre kraja trke iskoristio odustajanje Verneya i Hondinih vozača Morbidellia i Gleasona i stigao do četvrte pozicije. Kako je izjavio po izlasku iz automobila, ostao je bez kočnica usled velike borbe koju je imao za petu poziciju.

Pepe Orila uspeo je da prođe u zadnjim krugovima do tada vodećeg Gleasona, a tu borbu istoristio je još jedan vozač Lukoil Craft-Bamboo tima James Nash, pa smo tako dva kruga pre kraja imali poredak Oriola, Nash, Gleason. Morbidelli je usled pucanja prednjeg levog pneumatika izgubio borbu za podijum, dok je Gleason u jednom trenutku završio van staze.

Na kraju poredak druge trke u Bahreinu je Pepe Orila, James Nash, a do trećeg mesta domogao se treći Hondin vozač Aku Pellinen. Dušan Borković završio je trku na četvrtoj poziciji i zaradio novih 12 bodova i sa 20 bodova nalazi se na četvrtom mestu u generalnom plasmanu.

Naredna trka TCR šampionata vozi se u Estorilu 24. aprila.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video