Auto trke TCR

TCR: Loš start za Borkovića u Bahreinu

Naš automobilista i vozač mađarskog B3 Racing tima Dušan Borković zabeležio je šestu poziciju na prvoj trci u Bahreinu u svojoj debitantskoj sezoni TCR šampionata.

Iako je imao drugu startnu poziciju, usled lošeg starta već u prvom krugu pao je na šestu poziciju što ga je dalje omelo u borbi za najviši vrh u plasmanu. Dušan Borković bio je vidno iznerviran odmah po završetku trke, gde je izjavio da je imao loše podešen sistem za startovanje (Launch Control) i da je umesto podešenih 6000 obrtaja, ovoga puta to bilo 4000 obrtaja usled čega auto nije imao snage za start kakav dolikuje Seatu.

Borbu za podijum vodili su Pepe Oriola, Gianni Morbidelli, James Nash i Sergey Afanasyev. Vozači Lukoil Craft-Bamboo tima imali su prve tri pozicije tokom trke, dok ih je u stopu pratio Gianni Morbidelli. Takođe, mogla se videti velika borba i za poziciju broj sedam između Mato Homole i prošlogodišnjeg TCR šampiona Stefano Cominia.

Tokom te borbe došlo je i do blagog incidenta između Cominia i Borkovića, gde je vidno oštećen auto našeg automobiliste.

Na kraju, Pepe Oriola stiže do prve pobede u TCR seriji, drugi je Morbidelli, treći Nash. Sa 4 boda dobijenih za drugu startnu poziciju i 8 bodova za šesto mesto, Dušan Borković sad ima ukupno 12 poena i sa 9. pozicije startuje na drugoj trci u Bahreinu, koja se vozi u obrnutom redosledu sa kvalifikacija i na programu je u nedelju od 13:30 časova.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video