TCR? Lada nije zainteresovana

Pisanje izvesnih španskih medija, u kojem se tvrdi da Lada sport proučavao mogućnost izgradnje automobila za TCR kategoriju, navelo je portugalski SportMotores da proveri tu tezu direktno kod ruskog proizvođača. A u Toljatiju negiraju iznesenu spekulaciju.

“Sada smo u potpunosti fokusirani na WTCC program, koji je prioritet za Lada sport i u smislu ulaganja novca, i angažovanja ljudskih i tehničkih resursa”, rekao je izvor iz ruskog tima. “U ovom trenutku Lada ne razmatra TCR.”

Pre veličanstvenih izdanja na domaćoj trci u Moskvi, čelnici Lade otkrili su da može da se desi da ne budu prisutni u WTCC-u i iduće godine.

AvtoVAZ, kompanija koja je vlasnik ruskog brenda, doživela je promenu rukovodeće strukture i Viktor Šapovalov, šef trkačke ekipe, nije siguran da će i od nove uprave dobiti zeleno svetlo za nastavak WTCC projekta, jer finansijska situacija Lade nije sjajna.

Da možda stvari ne stoje tako crno govori posvećenost s kojom se Lada sport pripremao za trke na Termama. Početkom jula, ekipa je probala na Manji Kuru, kada joj se privremeno pridružio i Jap van Lagen, dok su nešto kasnije Gabrijele Tarkvini i Niki Katsburg testirali na Motorland Aragonu.

Još zanimljivih vesti pročitajte na sajtu www.serbiaring.com