Auto trke TCR

TCR? Lada nije zainteresovana

TARQUINI Gabriele (ita) Lada Vesta team Lada Sport Rosneft portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Portugal, Vila Real from July 24 to 26 - Photo Jorge Cunha / DPPI

Pisanje izvesnih španskih medija, u kojem se tvrdi da Lada sport proučavao mogućnost izgradnje automobila za TCR kategoriju, navelo je portugalski SportMotores da proveri tu tezu direktno kod ruskog proizvođača. A u Toljatiju negiraju iznesenu spekulaciju.

“Sada smo u potpunosti fokusirani na WTCC program, koji je prioritet za Lada sport i u smislu ulaganja novca, i angažovanja ljudskih i tehničkih resursa”, rekao je izvor iz ruskog tima. “U ovom trenutku Lada ne razmatra TCR.”

Pre veličanstvenih izdanja na domaćoj trci u Moskvi, čelnici Lade otkrili su da može da se desi da ne budu prisutni u WTCC-u i iduće godine.

AvtoVAZ, kompanija koja je vlasnik ruskog brenda, doživela je promenu rukovodeće strukture i Viktor Šapovalov, šef trkačke ekipe, nije siguran da će i od nove uprave dobiti zeleno svetlo za nastavak WTCC projekta, jer finansijska situacija Lade nije sjajna.

Da možda stvari ne stoje tako crno govori posvećenost s kojom se Lada sport pripremao za trke na Termama. Početkom jula, ekipa je probala na Manji Kuru, kada joj se privremeno pridružio i Jap van Lagen, dok su nešto kasnije Gabrijele Tarkvini i Niki Katsburg testirali na Motorland Aragonu.

Još zanimljivih vesti pročitajte na sajtu www.serbiaring.com

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video