Auto trke TCR

TCR BeNeLuks: Monteiro na pol-poziciji zahvaljujući glasovima sa Fejsbuka

Vozači Butsen Žinion rejsinga Tijago Monteiro i Žan-Luj Dože startovaće kvalifikacionu trku na Zandvortu sa pol-pozicije, odlučili su posetioci Fejsbuk stranice TCR BeNeLuks.

On će ovom prilikom nastupiti u “hondi sivik TCR” sa brojem 13 i sa dekoracijom koja je pobedila na Gudvud festivalu u kategoriji “umetnički WTCC automobil”, inspirisanom poznatim strip trkačem Mišelom Vajanom.

Prvi put u šampionatu startne pozicije određuju glasovi s Fejsbuka, ali se u obzir uzimaju i vremena (poredak) sa probne sesije, koja donose bodove. Tako su Monteiro i Dože na treningu bili šestoplasirani i stekli su 10 poena, ali su im Fejsbuk korisnici doneli dodatnih 19 bodova, zahvaljujući kojima su došli do pol-pozicije.

Monteiro je u ovoj seriji veoma uspešno startovao na Spa-Frankoršampu, tada u tandemu sa Stefanom Lemereom, i vodeći je u generalnom plasmanu sa 120 bodova.

Kompletnu vest pročitajte na Serbiaring.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video