TAS Racing predstavio BMW za sezonu 2015

TAS racing koji usko sarađuje sa Tyco sigurnosnim sistemima, udružiće snage sa BMW-om u 2015. godini, u kojoj će nastupati kao zvanični tim Nemačkog proizvođača u Britanskom šampionatu i u Svetskom šampionatu uličnih trka pod nazivom Tyco BMW.

U Britanskom Superbike šampionatu tim će činiti povratnik iz MotoGP-a, Irac Michael Laverty i Tommy Bridewell, trenutno trećeplasirani u BSB šampionatu. Dvostrukti Britanski šampion  i dvanaestostruki osvajač International North West 200 trke,  Alastair Seeley voziće Tyco BMW S1000 RR u Pirelli nacionalnom Stock šampionatu. On će s istim motorom nastupati i na trci North West 200 u maju mesecu.

„Raduje me povratak u TAS Racing. Ovog puta smo na BMW-u, što je novina i za mene i za tim, ali to je motor pravljen za stazu i gotovo da sam siguran da ima sve potrebno za osvajanje BSB titule. Poslednje dve sezone sam proveo u MotoGP šampionatu gde sam stasao kao vozač i osećam se sigurnije nego ikada.“ izjavio je Laverty.

„Veoma sam uzbuđen što sam se priključio novom Tyco timu. Posmatrao sam prošle godine šta je Kiyo bio spreman da uradi ove godine na BMW-u i siguran sam da ćemo biti konkurentni u 2015. U 2012. godini sam standardni BMW uspevao da dovedem do šeste pozicije, sada kada imamo kompletnu podršku fabrike verujem da možemo do mnogo pobeda. Takođe sam srećan što ću voziti sa Michaelom, jer ima mnogo iskustva i jedva čekam prve testove.“ rekao je Bridewell.

Alastair Seeley takođe nije krio oduševljenje. On veruje da sa BMWom može do treće titule u Britanskom šampionatu i da će na tom motoru biti izuzetno konkurentan na North Westu 200. Kao i ostali vozači, jedva čeka da krene sezona.

Guy Martin i William Dunlop zadržali su se i ove sezone u Tyco ekipi, gde će sada na BMWu pokušati da pobede na velikoj trojci – North West 200, Isle of Man TT i Ulster Grand Prix, kao i na nekoliko trka nacionalnog šampionata.

„Prelazak na BMW je jedna uzbudljiva promena kojoj se veoma radujem. Svi smo videli šta je BMW S1000RR sposoban da uradi tokom protekle sezone, tako da uz pomoć stručnog tima TAS Racinga mislim da možemo da napravimo pravu stvar. Imamo zaista dobar tim i srećan sam što ću i u 2015. godini voziti sa Guyom.“ kratak je bio Dunlop.

„Prelazak na BMW je jedini razlog zašto sam odlučio da i u 2015. godini ostanem u trkama i ne odem u penziju. Ovo je novi motocikl koji do sada nisam vozio, ali vrlo dobro znam njegov pedigre. TAS je najbolji tim za koji sam vozio i BMW je onaj šraf koji nam je nedostajao da bi naša mašinerija pobeđivala.“ u svom stilu je rekao Guy Martin.

Iz TAS Racing tima ne kriju zadovoljstvo što će imati tu čast da u 2015. godini budu zvanični tim proizvođača iz Bavarske na prostoru Velike Britanije.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video