Auto trke WTCC

Tarquini: Huff je najbolji izbor za Hondu

Gabriele Tarquini je ove zime otpao od milosti WTCC tima Honde, ali mu to nije smetalo da izjavi kako je njegov naslednik u ekipi, Rob Huff, najbolji mogući izbor za dalji razvoj „civika“.

Veteran iz Đulijanove će u 2016. voziti za Lada Sport, a pošto je prethodne tri sezone proveo u Hondi, on odlično poznaje namere i ambicije japanskog proizvođača.

„Za Hondu je to bio dobar izbor“, rekao je Tarquini. „Rob je mlađi od mene, ali ima veliko iskustvo u Svetskom turing šampionatu. Ranije je često pobeđivao, prvak je sveta, baš kao i ja, izvanredna je osoba i mislim da je za Hondu on bio najbolja opcija ako žele ponovo da pobeđuju. Honda je izuzetno moćan konstruktor i mora da pobeđuje. Ona ne može da se zadovolji time da se trka da bi osvojila poneki podijum. Njihov cilj su uspesi i titula.“

honda

Komentarišući Hondinu odluku da s njim ne produži saradnju, 53-godišnji Italijan je dodao: „Ne žalim ni za čim. To je bila njihova odluka, želeli su da zamene jednog od vozača da bi nastavili test razvoj „civika“, koji dosad nije postigao fantastične rezultate. A jasno je da kada oni nedostaju, treba promeniti nešto ili nekoga. Zamenili su mene i to prihvatam bez problema, mada se ne slažem s njihovom odlukom da mi to kažu tako kasno. To je jedino što mogu da im prebacim.“

I Huff i Tarquini takmiče se u WTCC-u od 2005, prve sezone kako je takmičenje ponovo pokrenuto. Samim tim, u prethodnih jedanaest godina često su bili u direktnim duelima na stazi i među njima je bilo i grubljih kontakata. U žaru borbe, iskre su povremeno izbijale, ali na njihov odnos van autodroma to nije uticalo.

huff

„Ono što se desi na pisti, ostaje na pisti. Van nje nemamo nikakav problem“, primetio je Huff.

„Imamo zajednička interesovanja, zato se dobro slažemo. Smatram se privilegovanim što me je Honda odabrala da unapredim auto, pokušaću da dam svoj maksimum“, poručio je Englez.

Huffove timske kolege u 2016. biće Norbert Michelisz i Tiago Monteiro, dok će Tarquini u Ladi biti zajedno sa Nickom Catsburgom i Hugo Valenteom.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video