Tänak vjeruje u jaku budućnost!

Ott Tänak vjeruje da može biti redoviti kandidat za reli pobjede sljedeće sezone nakon što je zabilježio rezultat karijere sa drugim mjestom na reliju u Walesu prošlog vikenda.

On je osvojio 12 od 22 brzinca u svojoj Ford Fiesti RS i bio jedini vozač koji je pružio otpor Ogieru u hvatanju njegove prve makadamske pobjede u WRC-u.

Tänak je spustio zaostatak više od pola minute na 10.2 sekunde na kraju relija. Da nije bilo slomljenog interfona, oštećenog ovjesa i puknuća ranije na eventu borba između ovog dvojca na zadnjem danu mogla je otići u bilo kojem smjeru.

Estonac očekuje da će biti imenovan kao prvi vozač M-Sporta iduće sezone i smatra da može biti redoviti favorit kada nova generacija automobila stupa na snagu.

„To je plan. Moja druga sezona se bliži kraju, a iskustvo je najvažnije u ovom sportu. Počeo sam biti više dosljedan sa manje grešaka i biti brz – ovo izgleda dobro za budućnost. Najvažnija stvar je imati jako auto za sljedeću godinu, siguran sam da možemo biti konkurentni“, rekao je on.

Njegove nade za prvu pobjedu u WRC-u su prekinute na predzadnjem brzincu kada ga je puknuće koštalo vodeće pozicije na reliju u Poljskoj. On se osjeća ugodno u šumama Walesa i dobro je raspoložen.

„Zasigurno bilo je nekih sretnih dana“, rekao je Tanak.

„Zadnjih nekoliko relija smo se malo mučili, ali uživao sam vratiti se u borbu. Osjetio sam uzbuđenje u sebi. U petak smo imali nekoliko nezgodnih uvjeta i malih problema, to je stvarno izazov za sve.“

Ogier je potvrdio da je Tanakov tempo značio da si nije mogao priuštiti opuštanje do poslijepodne dok finiš nije bio na vidiku.

„Puno ljudi misli da mi dirigiramo razmak, ali mi smo pritiskali cijelim putem. Ok, možda sam se u posljednja tri brzinca povukao malo, ali završili smo u vodstvu 10 sekundi. To je definitivno velik pritisak od Tanaka“, rekao je četverostruki svjetski prvak.

Video