Auto trke WRC

Tanak: „Biti će vremena za osvetu“

Estonac Ott Tanak obećao je da će se boriti za svoju prvu pobjedu u WRC-u, nakon što je neočekivano izgubio prošlog vikenda na 73. reliju u Poljskoj.

Tanak je dominirao u svojoj Ford Fiesti RS i postavio najbrže vrijeme na devet brzinaca dok se nije dogodila nesreća u kojoj je izgubio preko četrdeset sekundi.

„Imali smo sve u našim rukama i izgledalo je sigurno, ali nažalost imali smo pukotinu na početku i morao sam voziti većinu brzinaca na rubu“, rekao je Tanak.

„I dalje sam išao jako brzo, ali u tim uvjetima ne možeš učiniti puno. Bilo je teško podnijeti, ali ovo je naš posao i reli može biti takav. Bit će vremena za povratiti izgubljeno“.

Usprkos okrutnom ishodu, Tanak osjeća da treba uzeti dosta pozitivnih stvari iz Poljske.

„Ako pogledate cijelu sliku to je još uvijek veliki rezultat za DMACK i tim. Sa moje strane ovo je bio savršen reli, bez ijedne pogreške, iako sam na mnogim brzincima bio na granici“, rekao je on.

„Osjećao sam se da sam bio u mogućnosti odgovarati drugim vozačima, a ako je potrebno mogao sam ići i brže. Zasigurno pobjeda treba doći.

Mi smo naporno radili, a ja ću učiniti sve da ga osvojim jedan dan“.

Jedna od najboljih šansi za Tanaka će biti krajem ovog mjeseca kada se vozi reli u Finskoj, gdje se vozi brzo i po šljunku i ima puno toga zajedničkog sa onim u Poljskoj.

„Imam tri tjedna za pripremu i dat ću svoj maksimum u borbi za pobjedu u Finskoj. Nadam se da ćemo biti spremni. Ako sve bude radilo kako treba onda je moguće“, rekao je.

Video