Moto trke MotoGP

Takahashi: „To je bilo sjajno iskustvo“

Za mnoge wildcard vozače, naročito u MotoGP klasi, osvajanje bodova je teško ili je san ali je to za Takumi Takahashija u nedelju postala realnost. Vozač HRC Nissin tima nije se jedino borio sa najboljim vozačima na svetu, već je na svom debiu bio primoran da prevaziđe teške uslove staze. As 8 časova Suzuke završio je trku na solidnoj 12. poziciji i osvojio je bodove na svom debiju u kraljevskoj klasi pobedivši nekoliko velikih imena.

Posle svih treninga voženih po suvom, trka po mokrom bila je novi izazov za HRC test vozača. Takahashi se dobro snašao u iznenadnoj promeni i bio je u stanju da nastavi da napreduje u trci uprkos trošenju guma zbog sušenja staze.

Takumi Takahashi: „To je bilo sjajno iskurstvo, moja prva MotoGP trka! Ceo vikend smo imali suvo vreme i ja sam bio u mogućnosti da stalno napredujem. Međutim, juče je ceo dan bilo mokro, i nisam bio u stanju da napravim rezultat kome sam se nadao. U prvom delu trke izgubio sam mnogo vremena dok sam pokušavao da nađem dobar osećaj. U svakom slučaju, naučio sam mnogo o gumama i trkanju pored ovih vozača i to je bilo veliko iskustvo sa Nissin i HRC-om, pa bih želeo da im se zahvalim za ovu priliku.“

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video