Moto trke Speedway

Tai osvaja speedway etapu

Svako ko izabere da uzjaše mašinu od 500cc bez kočnica, mora biti neopisivo hrabar. Ali, Tai Woffinden se okuražio ovog vikenda.

Svetski Speedway šampion, trkao se na nordijskom GP u subotu, sa polomljenom rukom. Da, dobro ste pročitali.

Tai je polomio svoju ruku kad je pao na trci u Engleskoj pre tri nedelje, ali je znao da mora da se bori dalje da bi osvojio svetsku titulu. To je i uspeo, oborio je vođstvo Greg Hancocka sa samo 7 poena sad.

Oko 20.000 gledalaca u Vojens Speedway Centru u Danskoj, bacilo je svoj fokus na Woffindena, da bi videli kako će mu ići. Ali, nakon najgoreg mogućeg starta, gde je osvojio nula bodova u prve dve trke, ali se povratio u finalne tri i ostavio Skandinaviju sa sedam poena više ukupno.

Bili su to nadljudski napori ovog britanskog rtkača, koji je bukvalno morao da uzvrati udarac svojim suzama koje su samo lile zbog neviđenog bola. Na kraju je ipak bio zadovoljan svojim poslom.

“Zaista sam srećan zbog tih sedam poena. Nisam vozio motor tri nedelje – još uvek imam povredu – tako da je ipak sve prošlo prilično dobro. Bol je bio nerealan, tako da sam najjače moguće morao da se fokusiram na putanju koju sam hteo da ostavrim na stazi. Bol je zaista bio prejak.” Rekao nam je.

“Nije važno šta bilo ko oko mene radi, mogu da radim svoje. Sad su nam ostale još dve runde i na njih sam fokusiran.”

Prvoplasirani u serijalu i čovek koji nikad nije propustio nijedan Speedway GP – Hancock – konačno je uspeo da promaši jedan, jer nije uspeo da se oporavi od svoje povrede ruke.

GH je polomio dva prsta na poslednoj rundi u Poljskoj i pored svog truda da sanira povredu i vrati se u igru, nije uspeo.

Chris Holder osvojio je 10 poena i plasirao se na noćno polufinale, pokazujući dobru formu tokom trke. Trebalo bi lagano da bude među top osam do kraja sezone.

Šveđanin Andreas Jonsson bio je na vrhu podijuma, nakon dužeg odsustva. Taj veteran pobedio je Peter Kildemanda i Krzyzstof Kasprzaka svojom impresivnom brzinom.

Ostalo je samo još dve rudne u Šampionatu. Sledeća stanica je Štokholm i još jedna nenormalna noć puna akcije u SGP serijalu.

Norveški Speedway Grand Prix Rezultati

1 – Andreas Jonsson (15 poena)
2 – Peter Kildemand (17 poena)
3 – Krzysztof Kasprzak (12 poena)

Top Osam u Serijalu

1 – Greg Hancock (112 poena)
2 – Tai Woffinden (105 poena)

3 – Krzsyztof Kasprzak (104 poena)
4 – Nicki Pedersen (101 poen)
5 – Matej Zagar (97 poena)
6 – Niels-Kristian Iversen (87 poena)
7 – Chris Holder (80 poena)
8 – Troy Batchelor (79 poena)

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video