Moto trke MotoGP

Sylvain Guintoli menja Alexa Rinsa

Sylvain Guintoli se vraća u MotoGP, kao zamena za povređenog Alexa Rinsa.
Francuski vozač nastupiće za Suzuki pred domaćom publikom na trci u Le Manu. Rinsa će u Jerezu menjati japanski vozač Takuya Tsuda.
Nekadašnji Superbike šampion, Guintoli sada vozi za Suzuki u BSB šampionatu. Pripreme za svoj nastup u Le Manu započeo je već u utorak na testiranju u Jerezu kako bi se što bolje upoznao sa motorom.

„Želeo bih da se zahvalim Suzukiju na ovoj sjajnoj prilici, vrlo je uzbudljivo to što su mi dali priliku da vozim GSX-RR, jednu od najbržih mašina na svetu. Posebno me raduje što ću imati priliku da je vozim u Le Manu, na domaćoj stazi pred mojim francuskim fanovima. “ rekao je Guintoli.

“ Trka u Le Manu je vrlo značajna za mene. Najdraža uspomena mi je, naravno, kada sam vodio nekoliko krugova MotoGP trke 2007. Ovaj put će biti teže ali mi je ipak najvažnije da dam 100% svojih mogućnosti i uživam na Suzukiju.“

Šef tima Suzukija Davide Brivio je dodao „Drago nam je što će Alexa menjati tako iskusan vozač kao što je Sylvain, on je odličan i ima iskustva kako na Superbike motorima, tako i u MotoGP šampionatu. S njegovim iskustvom na Suzukiju u BSB šampionatu, mislim da će nam pomoći oko daljeg razvoja GSX-RR motora. Nadamo se da će Alexa, kad se vrati, dočekati motor koji je kompetitivniji od sadašnjih podešavanja. Naravno da se nadamo da će nam se Alex što pre priključiti, ali do tada dajemo 100% zalaganja da izvučemo maksimum i u periodu dok nije tu.“

Video