Sykesu četvrti Tissot-Superpole u 2015

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) osvojio je četvrti superpole u ovoj sezoni, nakon napetih završnih 15 minuta u Assenu. Na stazu dugoj 4,542 kilometra, osam vozača se borilo sa delićima sekunde. Pol pozicija koju je ostvario Sykes prva je od Magny Coursa prošle godine.

Uz Sykesa će iz prvog startnog reda krenuti Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) i Leon Haslam (Aprilia Racing Team – Red Devils). Chaz Davies pokušao je da skine Sykesa sa trona, ali je napravio malu grešku tako da će sutra startovati kao najbrži, ali u drugom startnom redu. Lokalni heroj Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike Team) i Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) krenuće sa druge dve pozicije drugog startnog reda.

Iz trećeg startnog reda krenuće Xavi Fores (Aruba.it Racing Ducati SBK Team), Jordi Torres (Aprilia Racing Team – Red Devils) i Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike Team).

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video