Moto trke World SBK

Sykes – Spremni smo da se trkamo

Tom Sykes veruje da je sa sadašnjim podešavanjima motora spreman da se trka na Phillip Islandu, nakon što je prvog dana bio brži od ostalih vozača.

Sykes, kome staza nije baš omiljena, bio je 0,19 sekundi brži od klupskog kolege Jonathana Reae. Kawasakijev vozač najslabije rezultate pravio je u Australiji i Jerezu, tako da vremena na treningu govore da na trci možemo mnogo očekivati.

Jonathan Rea je ranije tokom godine rekao kako je novi ZX10R krojen po njemu. Sykes se više puta pozvao na ovu izjavu govoreći da su to samo „jeftini komentari“ i da je motor poprilično sličan prošlogodišnjem.

Prva trka Svetskog Superbike šampionata vozi se već tokom vikenda u Australiji. Tokom 2016. godine gledaćemo novi format trka – Prva Superbike trka voziće se u subotu, dok se druga trka vozi u nedelju. WSS trka se svakako vozi u nedelju.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video