Moto trke World SBK

Sykes nezaustavljiv na Donington Parku

Tom Sykes uspeo je da se odbrani od napada timskog kolege Jonathana Ree i osvoji osmu uzastopnu pobedu na Donington Parku.

Sa mnogo boljim startom nego na jučerašnoj trci, Sykes prelazi u vođstvo i preuzima kontrolu nad trkom već u prvom krugu, ispustivši prednost samo na trenutak kada je Jonatha Rea pokušao da ga obiđe u Melbourne Hairpin ukosnici ali odlazi preširoko i predaje položaj. Chaz Davies je još jednom imao dobar start, držao je drugu poziciju ali nije uspeo da odgovori na napad Ree na kraju prvog kruga. Kawasakijev duo odmah pravi razliku, Davies ostaje na sigurnoj trećoj poziciji nakon greške timskog kolege Davide Giuglana koja ga je koštala nekoliko pozicija.

Lorenzo Savadori na IODA Apriliji ponovio je osvajanjem četvrte pozicije svoj najbolji uspreh u karijeri i plasirao se ispred Leona Camiera koji je zaokružio veoma dobar vikend za MV Agustu i Nicky Haydena.

Davide Giugliano zauzeo je sedmu poziciju ispred Michael van der Mark koji je u kasnim fazama trke morao da se brani od veoma dobrog Josh Brookesa.

Cameron Beaubier na svom debiju sa PATA Yamaha timom kompletira prvih deset vozača ispred Jordi Torresa i Anthony Westa.

 

Kompletni rezultati druge trke: WSBK Donington

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video