Moto trke World SBK

Sykes nastavlja pobednički niz na Donington Parku

Tom Sykes osvojio je svoju sedmu uzastopnu pobedu na Donington Parku, pobedivši vozača Ducatija Davide Giugliana i timskog kolegu Jonathan Reu.

Chaz Davies preuzeo je vođstvo u ranim fazama trke dok je Sykes izgubio vreme u prvoj krivini zbog agresivnog poteza Giugliana koji je preuzeo drugu poziciju. Daviesovo vođstvo bilo je kratkog daha jer je pao na početku sedmog kruga dajući prednost Giuglianu kome je Sykes bio na točku. Nakon vrebanja Italijana tokom deset krugova Sykes pravi korak pred ulazak u završnu fazu trke i osvaja pobedu sa 2.869 sekundi prednosti.

Jonathan Rea imao je potencijal za osvajanje pobede sve dok na osmom krugu nije otišao preširoko u Goddards krivini, što je u kasnijim fazama trke ponovio i na kraju se plasirao na treću poziciju. Leon Camier zauzeo je odličnu četvrtu poziciju ispred pobednika predhodne trke Nicky Haydena dok je Lorenzo Savadori na Apriliji zauzeo šesto mesto.

Jordi Torres, Michael van der Mark, Karel Abraham i Anthony West kompletiraju prvih deset vozača.

Kompletni rezultati prve trke: WSBK Donington Park

 

 

 

 

 

Foto: worldsbk.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video