Moto trke World SBK

Sykes najbrži na kvalifikacijama

Tom Sykes odvezao je najbrži krug ikada na Donington Parku i osvojio pol poziciju. Vreme Kawasakijevog vozača od 1’26.712 bilo je dovoljno da mu osigura 35. pol poziciju u karijeri, 0.860 sekundi ispred Chaz Daviesa na Ducatiju.

Od druge do pete pozicije vozače je delilo samo 0.030 sekunde ali niko nije mogao ništa Sykesu tokom 15-minutne sesije. Lorenzo Salvadori zauzeo je iznenađujuću treću poziciju na IODA Apriliji, i svoj prvi startni red od početka godine, ispred aktuelnog svetskog šampiona Jonathan Ree koji je na čelu drugog startnog reda ispred Davide Giugliana i Jordi Torresa.

Nicky Hayden zauzeo je sedmu poziciju do koje je stigao kroz SP1 ispred Leon Camiera i Cameron Beaubiera dok Xavi Fores i Karel Abraham kompletiraju prvih deset vozača.

 

Kompletni rezultati kvalfikacija: WSBK Donington Park

 

 

 

 

Foto: worldsbk.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video