Sykes: „Mi imamo prednost…“

Tom Sykes je uveren da može sačuvati 12 bodova prednosti nad Sylvain Guintolijem i uspešno odbraniti WSBK titulu u Qataru.

Sykes kaže da će on i Kawasaki jednostavno morati da iskoriste njihovu prednost nad Sylvainom Gunitolijem tokom poslednje runde 2014 World Superbike Championship u Qataru ukoliko želi da postane prvi čovek posle Carl Fogartya koji je uspešno odbranio titulu.

“Ja sam u veoma dobroj poziciji, ovo je treća godina u kojoj se borimo za svetski šampionat tako da preostaje samo da vidimo šta tog dana možemo uraditi na trci”.

“Ja se stvarno radujem trkama na Losailu jer je to staza na kojoj sam se ranije takmičio a takođe sam bio tu i zbog predstavljanja Ninja ZX-10R. Tokom predstavljanja vozio sam pod reflektorima i to je totalno drugačije iskustvo i zbog toga se zaista radujem što ću ponovo biti tu”.

“Konfiguracija na Losailu je fantastičan, možete iskoristiti pun potencijal Superbikea i osećati se sigurno, tako da ne mogu da dočekam petak”.

Sykes je postigao jedan od najboljih rezultata u svojoj početničkoj WSBK sezoni 2009 na Yamahi, kada je zauzeo peto mesto u drugoj trci.

Nijedan vozač nije uspeo da odbrani World Superbike Championship tutulu još od Fogartya 1999. godine.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video