Moto trke World SBK

Sykes dolazi do prve pobede u sezoni

Ako smo za jučeršanju trku rekli da je bila zanimljiva, današnja može da izazove srčani udar. Tom Sykes na Kawasakiju poveo je trku i tu se nalazio od početka do kraja.

Da trka ne bude dosadna pobrinuo se Jonathan Rea koji je svog klupskog kolegu obišao više od 10 puta, ali se na prvoj poziciji zadržao svega nekoliko metara. Njihovu borbu iskoristio je Chaz Davies koji im je prišao, ali nije mogao da nadmaši Kawasakijem dvojac.

Davies je do treće pozicije došao nadmašivši van der Marka, koji je trku završio na četvrtoj poziciji, sa zaostatkom od velikih pet sekundi za vodećim.

Van der Markov klupski kolega, MotoGP šampion Nicky Hayden završio je trku odmah iza Holanđanina, ali ispred Yamahinog vozača Guintolia, dok je Lowes, drugi vozač Yamahe morao da odustane sredinom trke.

Novajlija Reiterberger još jednom je bio najbolje plasirani BMW, ispred klupskog kolege Jordi Torresa. Savadari i Guigliano završili su trku na poslednje dve pozicije u prvih deset vozača.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video